Piramit Haber

Tahta sedye üzerinde 18 km

Yaşam

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Tütünlü köyünde aniden rahatsızlanan hasta, tahta sedye üzerinde 18 kilometre taşındıktan sonra ambulansla hastaneye ulaştırıldı.

HAKKARİ

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan Tütünlü köyünde aniden rahatsızlanan 65 yaşındaki Reşit Atmaca için köylüler seferber oldu.

Köylülerin, yolun açılması için yetkililerden yardım istemesi üzerine karla mücadele çalışması başlatıldı. Ekiplerin, olumsuz hava koşulları nedeniyle köye 18 kilometre kala çalışmaları sonlandırması üzerine beraberlerindeki sağlık ekipleri de köye gidemedi.

Bunun üzerine harekete geçen köylüler, tahtadan yaptıkları sedyeye bıraktıkları Atmaca'yı, sağlık ekiplerinin bulunduğu bölgeye götürmek için yola çıktı.

Yaklaşık 18 kilometrelik yolu saatler süren zorlu yolculuğun ardından aşan köylüler, Atmaca'yı sağlık ekiplerinin bulunduğu bölgeye ulaştırdı.

Sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi ambulansta yaptığı Atmaca, Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.