Piramit Haber

Suudi Arabistan'daki vakıftan Suriyelilere yardım

Yaşam

Suudi Prens Turki bin Talal bin Abdul Aziz Al Saud'un başında olduğu Nolabbee Al Nedaa (Sesinizi Duyuyoruz) adlı vakıf tarafından Suriyelilere bin tonluk yardım yapıldı.

Gıda maddeleri, battaniye, kıyafet, temizlik malzemeleri, ambulans ve 4 jeneratörden oluşan yardım malzemeleri, Suudi Prens Saud'un katılımıyla Reyhanlı ilçesindeki bir depoya indirildi.
Vali Yardımcısı Mehmet Eriş, AFAD Müdahale Dairesi Başkanı Fatih Özer ve Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, yardımlar için Suudi Prens Saud'a teşekkür etti. Vakfın Türkiye Direktörü Recep Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 55 konteynerden oluşan bin tonluk yardımın içerisinde gıdadan, battaniyeye, mutfak eşyalarından kıyafete, jeneratör ve ambulansa kadar her şeyin bulunduğunu söyledi.

Yardımların toplam değerinin 2 milyon doların üzerinde olduğunu ifade eden Yazıcı, Türk Kızılayı ile işbirliği içerisinde bunların Suriye'deki Atme, Kah ve Kerame bölgelerinde dağıtılacağını kaydetti.

Daha önce Ürdün, Lübnan ve Mısır'daki sığınmacılara da yardım yaptıklarını anlatan Yazıcı, ''Asıl yardımlarımız Ürdün, Lübnan'a oldu. Üçüncü kapımız artık Türkiye. Burası en büyük kapımız olacak ve bu yardımların devamı gelecek''
diye konuştu.

Yardım malzemelerinin önümüzdeki günlerde yaklaşık 20 bin kişinin zor koşullarda yaşadığı Suriye içerisindeki çadırlara dağıtılacağını belirten Yazıcı, yardımların katlanarak devam edeceğini, bundan sonraki yardımları yurt dışından değil Türkiye'den temin edeceklerini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.