Piramit Haber

Suriyelilerin yüzü Türk Kızılayı ile gülüyor

Yaşam

Türk Kızılayı, ülkelerindeki olaylar nedeniyle yaşadıkları kentleri terk ederek Türkiye sınırı yakınında kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelere günlük yardımda bulunuyor.

HATAY - Erdal Türkoğlu

Türk Kızılayı, ülkelerindeki olaylar nedeniyle yaşadıkları kentleri terk ederek Türkiye sınırı yakınında kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli ailelere günlük yardımda bulunuyor. Yardımlar günlük kumanyanın yanı sıra ilaç, battaniye, kuru gıda, sebze ve meyveden oluşuyor.

Ülkelerindeki olaylar nedeniyle evlerini terk eden Suriyeli aileler, Türkiye sınırına yakın bölgelerde kurulan çadırlara yerleşiyor. Hatay'ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerine çok yakın olan Suriye topraklarındaki çadır kentler, binlerce Suriyeli aileyi güç koşularda ağırlıyor.

Yayladağı ilçesi sınırına yakın bölgeye kaçan 5 bine yakın Suriyeli, burada kendi imkanları ve hayırseverlerin kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Elektrik ve suyun olmadığı, gıda maddelerinin ise sınırlı bulunduğu çadır kentteki Suriyeliler için Türk Kızılayı her gün peynir, zeytin, reçel, tereyağı ve çikolatadan oluşan 4 bin 500 kumanya, aynı sayıda ekmek, su, kuru gıda, sebze ve meyve yardımında bulunuyor. Türk Kızılayı ekipleri, hava koşullarını dikkate almadan sürdürdüğü gıda yardımının yanı sıra bölgeye ilaç, battaniye de ulaştırıyor.

Ayrıca Türk Kızılayı Reyhanlı ilçesinin karşısında, sınırın diğer tarafındaki Atme çadır kentinde kalan 25 bini aşkın Suriyeliye de günlük kumanya ile yardım malzemesi dağıtıyor.

Çocuklar yardım yolu gözlüyor

Aksamadan süren yardımlar en çok kumanya ile karınlarını doyurmayı bekleyen çocukları sevindiriyor. Açlığa dayanamayıp, tel örgüye kadar gelen çocukların aldıkları ekmek ve kumanyaları çadıra gitmeden tüketmeleri yürek burkuyor.

Kızılay ekipleri, buradaki yaklaşık 2 bin çocuğa zaman zaman oyuncak, ayakkabı, kıyafet ile anne kucağındaki bebekler için mama ve bez de götürmeyi sürdürüyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.