Piramit Haber

Suriyeli çocuklar için dua ediyor

Yaşam

Suriye'deki bombardımanda ağabeyi ölen ve iki bacağını ile hayallerini kaybeden 14 yaşındaki Nidal, ülkesindeki çocuklar için dua ediyor..

Suriye'deki çatışmalar ve bombardıman nedeniyle çok sayıda Suriye vatandaşı hayatını kaybederken, yaralı olarak kurtulan ve kalıcı sakatlıklarla hayatlarına devam etmek zorunda kalanlar arasında en çok çocuklar dikkati çekiyor.
İdlib kentinden kaçarak yaklaşık 3 ay önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen 7 kişilik Dahruç ailesi de olayların acısını en yakından yaşayan Suriyeli ailelerden biri.

Esed rejimine bağlı ordu birliklerinin, yaşadıkları yerleşim yerlerine hava saldırısı düzenlemesi sonucu 18 yaşındaki oğullarını kaybeden aile, aynı saldırıda iki bacağından sakatlanan Nidal'ı yaşatmaya çalışıyor.

Yaşadıklarını gözleri yaşları içinde anlatan anne Ayşe Dahruç (40), yaptığı açıklamada, evlerinde uykudayken hava saldırısı düzenlendiğini ve oğlunu kaybettiğini bildirdi.

Evlerine yapılan hava saldırısında ağabeyini kaybeden Nidal Dahruç (14) ise bacaklarına şarapnel parçalarının isabet etmesi nedeniyle sakat kaldığını kaydetti.
İki bacağını da doku kaybı nedeniyle kullanamadığını ifade eden Nidal, şöyle konuştu:
''Uçaklardan atılan bombalar nedeniyle ağabeyimi kaybettim. Ben de sakat kaldım. İki bacağımı da kullanamıyorum. Yaşıtlarım gibi yürüyemiyorum, geleceğe dair tüm hayallerim yıkıldı. Yatağa bağlı kaldım. Biz çocukların savaşla ilgimiz yok. Çocuklar artık yaralanmasın, ölmesin. Bizi bu duruma getirenler utansın. Benim gibi çocukların ülkemdeki olaylardan zarar görmemesi için dua ediyorum. Benim gibi çocuklar sakat kalmasın. Bu savaş ailemden ağabeyimi aldı, beni de sakat bıraktı. Savaş bitsin çocuklar ölmesin.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.