Piramit Haber

Suriye'ye yardımlar sürüyor

Yaşam

Türk Kızılayı, Lazkiye ve İdlib kentindeki Suriyelilere 20 ton un, ilaç, tıbbi malzeme ve 3 bin 750 kişilik kumanya yardımında bulundu..


HATAY/MARDİN

Türk Kızılayı ekipleri, olaylardan kaçarak Lazkiye ve İdlib kentinin Türkiye sınırı yakınlarındaki çadırlarda ve evlerde yaşamlarını sürdüren Suriyelilere, ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında gönderdiği yardımı Yayladağı ilçesi üzerinden ulaştırdı.

20 ton un, ilaç, tıbbi malzeme, 3 bin 750 kişilik kumanya ile su ve ekmek yardımı, ilçeye bağlı Güveççi ve Aşağıpulluyazı köyü sınırından Suriyeliler tarafından alındı. Yardım malzemeleri burada kamyonet ve traktörlere yüklenerek Suriyelilere götürüldü.

Suriye'ye insani yardım

Öte yandan, Diyarbakır ve Mardin'in ilçelerinden gönderilen yardımlar önce Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi'ne oradan da 1 tır ve 11 kamyonla Nusaybin Sınır Kapısı'na getirildi.

Gümrük Muhafaza Müdürlüğü personelince yapılan işlemlerden sonra yardımları taşıyan araçlar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve yetkililer tarafından Kamışlı kentindeki ilgililere teslim edildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.