Piramit Haber

''Slovakyalı Leylek'' gün sayıyor

Yaşam

Slovakya'dan geçen yıl yola çıkan ve rahatsızlığı nedeniyle Beylikdüzü'nde tedavi altına alınan leylek, göç kafilesine katılması için doğal yaşama bırakılacak....İSTANBULSlovakya'dan geçen yıl yola çıkan ve rahatsızlığı nedeniyle...

Slovakya'dan geçen yıl yola çıkan ve rahatsızlığı nedeniyle Beylikdüzü'nde tedavi altına alınan leylek, göç kafilesine katılması için doğal yaşama bırakılacak.

...

İSTANBUL

Slovakya'dan geçen yıl yola çıkan ve rahatsızlığı nedeniyle Beylikdüzü'nde tedavi altına alınan leylek, nisanda Türkiye'ye gelmesi beklenen göç kafilesine katılarak ülkesine dönecek.

Beylikdüzü Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, hastalığı nedeniyle göç zamanı ülkesine dönemeyen ve geçen yıldan bu yana belediye tarafından tedavi altına alınan ''Slovakyalı Leylek'', evine dönmek için gün sayıyor.

Ayağındaki künye sayesinde Slovakya Doğal Yaşam Parkı menşeli olduğu anlaşılan Ciconia Ciconia cinsi leylek, tedavisinin ardından yaklaşan yeni göç döneminde doğal yaşam alanına dönmeye hazır hale geldi. Leyleğin, nisan ayında Türkiye'ye gelmesi beklenen göç kafilesine katılması sağlanacak. 

Beylikdüzü Belediyesi veterinerleri tarafından tedavisi gerçekleştirilen leylek, uzun süredir uçamadığı için ilk etapta uçma antrenmanları yapacak. 

Göç kafilesine katılması için doğal yaşama bırakılacak leylek, ayağındaki künye sayesinde Slovakya Doğal Yaşam Parkı ile birlikte takip edilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, geçen temmuz ayından beri Beylikdüzü Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılarak tedavileri yapılan leyleği gelecek ay doğal yaşama bırakmayı planladıklarını belirtti. 

Uzun, tedavisi tamamlanan leyleğin yeni göçlerle Türkiye'ye gelecek sürüsüne yeniden kavuşabilmesini umut ettiklerini ifade ederek, ''Onu ilçemizde ağırlamaktan oldukça memnuniyet duyduk, ayağındaki künye sayesinde bundan böyle her daim nereye giderse gitsin ondan haberimiz olacak'' ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.