Piramit Haber

'Sık sık güneşlenmeleri gerekiyor'

Yaşam

Bursa Zoo Park'a Afrikalı konuklar

BURSA'da yaklaşık 100 çeşit hayvanı barındıran Zoo Park'ın yeni konukları dev kaplumbağalar oldu. Afrika'nın kurak bölgelerinde yaşayan kaplumbağalar, ilk kez gün yüzüne çıktı. Yaklaşık 90 yaşına kadar yaşayabilen bu kaplumbağalar, 80 kilogram ağırlığa kadar ulaşabiliyor.

Hollanda'daki İguana Hayvanat Bahçesi'nden 6'sı Afrika, 4'ü Leopar cinsi olmak üzere gönderilen 10 kaplumbağa Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği Üyesi Bursa Zoo Park'ta yeni yerlerine alışmaya çalışıyor. Dünyanın 4'üncü en büyük kara kaplumbağası olarak gösterilen kaplumbağalar, güneş çıktığında da bol bol geziyor. 

Hayvanat Bahçesi'nin yeni konukları ile ilgili bilgi veren Yüksek Ziraat Mühendisi Şebnem Karauzun, kaplumbağaların Afrika kökenli olduklarını belirterek, kaçakçılık sonucu yakalanarak, İguana Hayvanat Bahçesi'nden gönderildiğini kaydetti.

'SIK SIK GÜNEŞLENMELERİ GEREKİYOR'

Beyazların Leopar kaplumbağaları, diğerlerinin ise Afrika Kaplumbağaları olduklarını dile getiren Karauzun şu bilgileri verdi:

"2 farklı ırktan kaplumbağa bunlar. Daha çok su içeriği yüksek yemlerle besleniyorlar. Burada kuru semiz otlar, meyve sebze ile besliyoruz. Tür ve ırklarına göre 5- 15 yumurta bırakabiliyorlar. Yumurta bıraktıktan sonra çok sıcağı sevmiyorlar. Çok sıcak veya soğuk olduğunda nemli yuvalarına giriyorlar. Toprağın altına açtıkları yuvalarında yaşıyorlar. Daha sonra dışarı çıkıyorlar. Geceleri soğuk olduğunda gündüzleri kendilerini ısıtmak için güneş altında dinleniyorlar. Kabuk gelişimi için kalsiyum ve D3'e ihtiyaçları var. O yüzden de sık sık güneşlenmeleri gerekiyor" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.