Piramit Haber

'Sevgi' miniklerinin bir günü

Yaşam

Sosyal politikalar çerçevesinde büyük vizyon değişikliğine uğrayan Malatya'daki ''MİAD Sevgi Evleri''nde yaşayan miniklerin bir günlerini görüntüledi.

Malatya'da hayırsever iş adamlarının da desteğiyle yemyeşil bir kampüste kurulan MİAD Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar, günlerini sistemli ve yoğun bir programla geçiriyor. 
Bakıcı anneler ve ev sorumlularının gözetiminde sabah kahvaltılarını yapan çocuklar, bakıcı annelerince tek tek taranan ve örülen saçları, giydikleri formalarıyla okul saatine hazırlanıyor. Kurumun servisiyle okullarına giden miniklerin eğitimi, okulla sınırlı kalmıyor. Evlerine geldiklerinde annelerinin kendileri için hazırladıkları yemeklerini yiyen çocuklar, ardından okulun yorgunluğunu izledikleri yarım saatlik çizgi filmlerle atıyor. 
Sevgi Evleri'ndeki bir villanın etüt merkezi olarak ayrıldığı kampüste, Türkçe, İngilizce, Matematik, Fen ve Sosyal Bilgiler gibi alanlarda eksiklikleri olan ya da sınavlara hazırlanan çocuklar için öğretmenler tarafından ayrıca bir eğitim de veriliyor. 
Sevgi Evleri'nin kampüs alanı içine kurulan açık alanda satranç keyfi de yaşayan çocuklar, gelişimlerine destek olacak oyunda akranlarıyla yarışıyor. Çizgi film karakterleriyle süslü Sevgi Evleri'nde bakıcı annelerin sevgi dolu, özverili yaklaşımlarına, öğretmenlerin ve ev sorumlularının fedakarca çalışmalarına ve birbirinden farklı imkanlara sahip olan çocuklar, her şeye rağmen kulakları telefonda, gözleri kapıda ailelerinden ya da yakınlarından gelecek bir haberi bekliyor. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.