Piramit Haber

Şehit ailesi “çözüm süreci“nden umutlu

Yaşam

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 2004'de teröristlerce döşenen mayına basarak şehit olan uzman çavuş Şeyho Şişman'ın ailesi, çözüm sürecine destek veriyor...

Şehidin ağabeyi Hasan Şişman,şehit ailesi yaptığı açıklamada, akan kanın durması, askerin şehit olmaması adına yapılan çalışmaları takdirle karşıladıklarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sonuna kadar güvendiklerini söyledi.
Kendi canlarının yandığını, başkalarının da acı çekmemesi için sürece destek verilmesi gerektiğini ifade eden Şişman, "Tek isteğimiz bu ülkede akan kardeş kanının durması.

Başbakanımızın bu işin altından kalkacağına inanıyorum. Çünkü 30 yıldır bu ülkede kardeş kanı akıtılıyor. 1071'den beri yan yana yaşayan Türkler ve Kürtlerin bu kardeşliğinin sonsuza dek sürmesinin yegane yolu barıştan geçiyor"
diye konuştu.
"Yükselen barış seslerinden memnunuz"

Türkiye'yi güzel günlerin beklediğini anlatan Şişman, şöyle konuştu:

"Silahların susmasıyla Türkiye şaha kalkacaktır. Son üç ay içerisinde Türkiye'nin ne kadar rahatladığını görüyoruz. Bütün bunların yanında toplum olarak bizler de kullandığımız dile dikkat etmeliyiz. Bu süreçte sadece barış dilini kullanmalıyız. Edirne'den Van'a, Hatay'dan Sinop'a kadar ülkenin dört bir yanından yükselen barış seslerinden memnunuz."

Kendilerinin Kürt kökenli olduğunu anımsatan Şişman, başka ailelerin bu acıları yaşamaması gerektiğini belirtti.

Şehit annesi Fatma Şişman ise Kürtçe konuşarak, "Yüce Allah bu ateşi söndürsün. Hepimiz Hazreti Peygamberin ümmetiyiz. Hepimiz Müslümanız. Benim yüreğim yandı, başka yürekler yanmasın"
dedi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.