Piramit Haber

Şehidin ''Hayal''i gerçek oldu

Yaşam

Hatay'da 6 ay önce teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın, ismini ''Hayal'' koymayı arzuladığı kızı, dünyaya geldi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Kuzuculu beldesi yakınlarındaki Amanos Dağları'nda Mayıs ayında terör örgütü üyeleri tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 25 yaşındaki Tarım'ın kızı, Altınova Hastanesi'nde dünyaya gözlerini açtı.
Şehit Teğmen Ahmet Tarım, yaklaşık 5 yıl önce Antalya'da arkadaşını ziyaret için gittiği hastanede bulduğu cüzdanın sahibi Neslihan Tarım ile hayatını birleştirdikten 10 ay sonra şehit oldu.

4 aylık hamileyken eşinin şehadet haberini alan eşi Neslihan Tarım, Altınova Hastanesi'nde dünyaya getirdiği kız çocuğuna, eşinin şehit olduğu operasyona gitmeden önce istediği ''Hayal'' ismini verdi. 

Eşim bebeğimize 'Hayalim'
derdi
Anne Neslihan Tarım, yaptığı açıklamada, şehit eşinin bir kız çocuğu sahibi olmanın en büyük hayali olduğunu söyledi.

Hamileliğinin 4. ayında eşinin şehit düştüğünü aktaran acılı eş Neslihan Tarım, hamileliğinin büyük kısmında da zorluklar yaşadığını aktardı. 
Tarım, ''Çok zor bir 6 ay geçirdim. Ama karnımdayken bile bana güç verdi. Eşimin şehit olduğunu öğrendiğimde yıkıldım ama bebeğimiz karnımdayken bile bana güç verdi. Şimdi de öyle. Bana çok büyük moral veriyor gerçekten''
şeklinde konuştu.  Neslihan Tarım, eşinin hayal ettiği kız çocuğunu dünyaya getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Çok özel bir bebek benim için. İsmini de ’Hayal’ koydum. Eşimle evlenmeden önce hep bir kız çocuğu hayal ederdik. O zamanlar da hep ’Belinay’ ismi vermeyi düşünüyorduk. Ama eşimin son görevine gittiği sabah kahvaltı yaparken, kızımızın ismi ’Hayal’ olsun dedi. Ben de doğar doğmaz bu ismini verdim. O sabah gitmeden önce ’Hayal’ ismini verdi ve geri dönmedi zaten. Bu bebek bana güç verdi. Benim için en önemli olan şey de bu. Bana güç ve mutluluk kazandırdı. İyi ki dünyaya geldi."

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.