Piramit Haber

Savaşın acısına kurslar ''merhem'' oluyor

Yaşam

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Akçakale'deki çadır kente yerleştirilen 5 bin Suriyeliye, Türkçe, İngilizce ve dikiş nakış gibi alanlarda kurslar veriliyor.

Yaklaşık 28 bin Suriyelinin barındığı Akçakale'deki Süleyman Şah Konaklama Tesisi'nde yeme, içme, barınma, sağlık ve sosyal hizmetlerin verilmesinin yanı sıra mesleki eğitim kursları da düzenleniyor.
Süleyman Şah Konaklama Tesisi eğitim işleri koordinatörü Mehmet Ali Erat, yaptığı açıklamada, Suriyeliler için 25 çadırda verilen Türkçe, İngilizce, Kur'an-ı Kerim, dikiş nakış kurslarına yaklaşık 5 bin kişinin devam ettiğini söyledi.

Suriyelilerin kendilerine yapılan hizmetler nedeniyle Türk halkına ayrı bir ilgi duyduğunu aktaran Erat, şunları kaydetti:

''Suriyeliler, Türkiye'ye sempati duydukları için Türkçe öğrenmek istiyorlar. Kamptaki koşullardan ve hizmetlerden çok memnunlar. Kurslarımızda yaklaşık 200 Suriyeli gönüllü öğretmenimiz var. Talepte bulunan Suriyeli öğretmenler de var. Ancak biz özellikle üniversite mezunu ve öğretmenlik tecrübesi bulunanları tercih ediyoruz.'' 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.