Piramit Haber

Şarkıcı Olmak İçin Gelmişti Gündelikçi Oldu

Yaşam

47 yaşındaki Metin Kırıkoğlu Kastamonu'dan İstanbul'a şarkıcı olma hayaliyle geldi.

İşler umduğu gibi gitmedi, evlere temizliğe gitmeye başladı. Şarkıcı olamadı ama hikayesi bir filme konu oldu.

47 yaşındaki Metin Kırıkoğlu, İstanbul Beyoğlu’nda oturuyor. Hiç evlenmemiş. Bir şirkete bağlı değil; İstanbul’un her ilçesine ev ve ofis temizliğine gidiyor.Sıcağa gelemediği için yaz-kış üzerinde ince bir tişört veya gömlekle dolaşıyor. Temizlik ve olası tamir için gerekli malzemeleri de iki büyük torbada beraberinde götürüyor. Eve vardığında önce spor ayakkabısını giyiniyor. Ardından kemerine takılı dolaştığı cep radyosundan arabesk çalan bir kanalı açıyor ve koyuluyor temizliğe...

Gece 12’ye kadar temizlik yapmışlığı var. Nevi şahsına münhasır kişiliği ile; hikayesi “Toz Ruhu” isimli bir filme ve sıradan insanların kısacık hikayelerinin çekildiği “Cep Hikayeleri” ne bile konu olmuş.

Doğumum da ilginç benim

Metin Kırıkoğlu şöyle anlatıyor: “Doğumum da ilginç benim. Ölü doğmuşum. Önce çöpe atıyorlarmış o sırada tef çalmaya başlamışlar ben de canlanmışım. Müzikle ilgim de oradan geliyor herhalde. Kastamonu Tosyalıyım. İlkokul mezunuyum. Küçükken annem başka evlere temizliğe giderdi ben de kendi evimizi siler süpürürdüm. Marangozluk, çıraklık da yaptım. İstanbul’a şarkıcı olmak için geldim. Haftada bir müzik eğitimi de aldım. Baktım bu işler kolay olacak gibi değil. Bir süre otellerde komilik, garsonluk yaptım. Askerden geldikten sonra da bir restoranda 3 yıl hem garson hem de temizlik işini birden yaptım. İki işi birden olacak gibi değildi, tamamen temizlik dünyasına girdim.” 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.