Piramit Haber

Şam'dan Şanlıurfa'ya zorunlu göç

Yaşam

Suriye'de ordu birliklerinin bombardımanında yıkılan evden sağ kurtulan üniversite öğrencisi genç, ailesiyle geldiği Türkiye'de hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor.

Başkent Şam'da kasım ayında yaşanan bombardımanın ardından yaşadıklarını anlatan Suriyeli Halil Bedran, ülkesindeki olaylar öncesi hem üniversitede öğrenim gördüğünü hem de çocuklara İngilizce eğitimi verdiğini belirtti.
Suriye'de yaşanan çatışmalar esnasında atılan bombalardan birinin evlerine isabet ettiğini ve evde ciddi hasar oluştuğunu belirten Bedran, ''Bomba isabet ettiği sırada biz evdeydik. Babam ve ablam da oraya çok yakındı.

Allah'a şükür onlara bir şey olmadı. O sırada evimizde olan arkadaşım hayatını kaybetti. Bunun üzerine oradan ayrılarak Haseke kentine bağlı Ra'sulayn ilçesine gelmek zorunda kaldık. Burayı da uçağın bombalaması üzerine Türkiye'ye sığındık'
' dedi.
Savaşın izlerini müzikle silmeye çalışıyor

Şanlıurfa'nın kenar mahallelerinde yaşayan 13 kişilik Bedran ailesi, burada hayırseverin yardımlarıyla yaşamlarını sürdürüyor.

Müziğe meraklı olduğunu ve savaş öncesi ülkesinde 3 gitarı bulunduğunu aktaran Halil Bedran, Türkiye'ye sığındıktan sonra ödünç olarak bulduğu gitarla stres attığını ifade etti.

Bedran, ''Burada bir kişiden ödünç aldığım gitarla stres atıyorum. Yaşadığım kötü anılardan müzikle kurtulmaya çalışıyorum. Ayrıca 5 yaşındaki yeğenime de İngilizce öğretiyorum. Burada sağolsun ev sahibimiz bizden kira almıyor. Komşuların yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyoruz''
diye konuştu.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.