Piramit Haber

“Sadakatsizliğe ortaklığa“ tazminat 

Yaşam

Sincan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, N. E. adlı kadını, birlikte olduğu evli erkeğin eşine 7 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum etti....


ANKARA - Mehmet Tosun

N. E. adlı kadını, birlikte olduğu evli erkeğin eşine 7 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum eden Sincan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, gerekçeli kararında, ''kocanın 'sadakatsizlik' eylemine ortaklık eden N.E'nin, doğan zarardan sorumlu olduğunu'' ifade etti. 

Mahkeme'nin gerekçeli kararında, E.G. isimli kadının, 9 yıldır evli olduğu eşi M.G. ile ilişki yaşayan N.E. hakkında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açtığı belirtildi.

Mahkemeye sunulan fotoğraflardan ve internet ortamındaki görüşmelerden M.G. ile N.E'nin ''evlilik sadakatine uymayan'' bir ilişki içinde olduklarının anlaşıldığı kaydedilen kararda, ikilinin, sosyal yaşamda birbirlerini ''eş'' olarak tanıttıkları bildirildi.

Evlenen kişilerin, ''sadakat'' ve ''aile birliği'' konularında sorumluluk altına girdiği kaydedilen kararda, ''Evli olduğunu bildiği bir erkekle ilişkiye giren kadın, kocanın 'sadakatsizlik' eylemine ortak olmuştur ve doğan zarardan sorumludur. Davalının sorumluluğu, ahlaka ve adaba aykırılık nedeniyle gerçekleşen 'haksız fiil'den kaynaklanmaktadır'' denildi.

E.G'nin, ikili arasındaki ilişkiyi bilmesinin, N.E'yi tazminat sorumluluğundan kurtarmadığı kaydedilen kararda, manevi acının bir nebze olsun giderilmesi amacıyla davanın kısmen kabul edilerek, N.E'nin, aldatılan eş E.G'ye 7 bin lira tazminat ödemesine hükmedildiği bildirildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.