Piramit Haber

Saçlarınızın hızlı uzaması için..

Yaşam

Saçlarınızın hızlı uzaması ve güçlü Kalması İçin 6 pratik yöntem

Saçlarınızın çabuk uzamasını istiyor musunuz? Çok pratik ve çok işe yarayan yöntemleri sizin için sıraladık.. 
Yumurta akı

Saçların uzaması için en doğal ve en pratik yöntem yumurta. Kokusu için tedirgin olanlar var fakat yumurta kokusu saçınızda kalmaz korkmayın. Yumurtanın akını saçınıza sürdükten sonra streç filmle saçlarınızı sarın ve bir kaç saat bekleyin. Daha sonra saçlarınızı yıkayın. Sonucunu göreceksiniz. Hem daha çabuk uzayacak hem çok daha güçlü olacak.

Saçlarınızı tarayın

Bu zaten bir çoğumuzun yaptığı şey tabi. Ama uzamasına nasıl etkisi olduğunu biliyor muyuz? Saçlarınızı tararken saç diplerinize masaj yapmış ve kan akışını hızlandırmış oluyorsunuz. Böylece saçlar besleniyor. Ve daha hızlı uzuyor.

Yağ karışımlı kür

Uygun fiyata aktarlarda bulacağınız yağlar ile kür hazırlayabilirsiniz. Basit ve iyi bir tarif verelim: Üçer damla biberiye yağı, jojoba yağı, lavanta yağına, ikişer damla kekik ağaçı yağı ve sedir ağacı yağını karıştırın. Oluşan yağ karışımını kısık ateşte ısıtarak saç diplerinize sürün.

Patates suyu – Bal – Yumurta sarısı (Maske)

Saçlarınızı hızlı uzatacak bir diğer tavsiyemiz ise, yine evinizde bulabileceğiniz malzemelerle yapacağınız bir maske tarifi. Haşlanmış patatesin suyu, bal ve yumurta sarısını karıştırarak oluşturduğunuz maskeyi, saç diplerinizden başlayarak aşağıya doğru uygulamalısınız. Bu maske ile saçlarınız hem hızlı uzayacak hem de nemli saçlarınız olacaktır.

Aloe vera maskesi

Aloe vera birçok bakım ürününde kullanılmaktadır. Özellikle cilt bakımında. Saç için de işe yarayacaktır. Yarım tatlı kaşığı bal, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 fincan aloe verayı karıştırın. Saçlarınıza sürün ve yarım saat bekleyin. Daha sonra durulayın.

Saç şekillendiricilerden uzak durun!


Saçlarınıza şekil vermek ve hacim kazandırmak için kullandığınız maşa, fön makinesi, düzleştirici, kurutma makineleri saç uzamasının düşmanları arasındadır. Çünkü, saç şekillendiriciler ısı sebebiyle saçınızdaki suyun buharlaşmasına neden olur. Nemsiz kalan saçlarınızın kırılması ve hatta dökülmesi daha da kolay olur. Saçlarınızı kurulamak için suyu iyi çeken bir havlu kullanmanız tavsiyelerimiz arasındadır.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.