Piramit Haber

Peygamber şehri Medine

Yaşam

Hac görevini tamamlayarak Mekke'den ayrılmaya başlayan milyonlarca Müslüman Medine'ye akın ederek kentin kutsal mekanlarını ziyaret ediyor.


MEDİNE - Hamdi Çelikbaş

Mekke'de hac görevini tamamlayan milyonlarca Müslüman, Hz. Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Medine'deki kutsal mekanlara akın ediyor.

Hac görevlerini yerine getirmek üzere dünyanın dörtbir yanından Mekke'ye gelen yaklaşık 3,5 milyon Müslüman, ''Kim sevap kastederek beni Medine'de ziyaret ederse o benim komşum olur. Kıyamet günü ona şefaat ederim'' Hadis-i Şerif'i ile Peygamber şehri Medine'ye koşuyor.

Mekke'de bulunan Mescid-i Haram'dan sonra Müslümanların en kutsal ikinci mekanı olan Mescid-i Nebevi, hac mevsimi sonrası hacıların buluşma mekanı. Mescid-i Nebi içindeki Hz. Muhammed ile Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer'in kabirlerinin bulunduğu Hücre-i Saadet'e giden Müslümanlar, gözleri yaşlı dua ederek şefaat diliyor.

Daha sonra Hz. Muhammed'in ''Evimle minberim arası, cennet bahçelerinden bir bahçedir'' sözü doğrultusunda Mescid-i Nebevi içindeki ''Ravza-i Mutahhara'' adı verilen alana geçenler, burada 2 rekat namaz kılıyor. 

Mescid-i Nebevi'den çıkanlar hemen doğu tarafında bulunan Cennetü'l Baki kabristanını ziyaret ediyor. Hz. Muhammed'i görme şerefine nail olan, sesini duyan, onunla namaz kılan, İslamiyet uğrunda hiçbir fedakarlıktan çekinmeyen yaklaşık 10 bin sahabenin mezarları bu kabristanda bulunuyor. 

Hz. Peygamber'in eşi ve Müminlerin annesi Hz. Aişe, kızları Hz. Fatıma, Hz. Rukiye, Hz. Zeynep, Hz. Ummü Gülsüm, ashabından Hz. Osman, Abdullah ibn-i Ömer, Sa'd bin Ebi Vakkas, Abdullah ibn Mesud, Sa'd ibn Muaz gibi birçok önemli ismin kabirleri de buradaki sahabe mezarlarının arasında yer alıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.