Piramit Haber

Ortadoğu'da ''mülteci'', Türkiye'de ''misafir''

Yaşam

Ülkelerindeki karışıklık nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, ''misafir'' gibi ağırlanırken, her türlü ihtiyaçları da en iyi şekilde gideriliyor.

ŞANLIURFA - Rauf Maltaş

Türkiye'deki konteyner ve çadır kentlerde barınan yaklaşık 150 bin Suriyeliye eğitim, sağlık ve sosyal anlamda her türlü imkan sunuluyor. Sınırdaki birçok kentte akrabaları bulunan sığınmacılar, yetkililerin kendilerine sağladığı imkanlar ve sunulan yaşam alanlarıyla rahat bir ortamda ülkelerine dönecekleri günü bekliyor.

Komşu ülkeler arasında en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'deki konteyner ve çadır kentlerde sahra hastaneleri, market, ibadethane, okullar ve sosyal etkinlikler için fiziki mekanlar yer alıyor. Sığınmacılara ayrıca düzenli olarak sıcak yemek servisinin yanı sıra giysi yardımı da yapılıyor.

Suriye'deki olayların Rakka kentine sıçramasının ardından Türkiye'ye gelen Suriye Geçici Meclis Üyesi Türkmen avukat Muhittin Dedeoğlu, ''Ürdün ve Lübnan'daki Suriyelilerin ismi mülteci ama Türkiye'de Suriyelinin adı Başbakan'ın misafiridir'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.