Piramit Haber

Okul yanlarında bulunan binalardaki baz istasyonlarına tepki

Yaşam

Samsun’da okulların önünde eylem yapan veli ve mahalle sakinleri, baz istasyonlarının kanser hastalığına neden olduğunu öne sürerek kaldırılmasını talep etti.

Samsun’un İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Mahallesi Köprülü Mehmet Paşa Sokak üzerinde Adnan Ölmez ile Bozkurt İlköğretim Okulları’nın karşısında yer alan binalara kamufle edilmiş şekilde yerleştirilen baz istasyonları, öğrenci velilerinin ve mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Söz konusu okulların önünde eylem yapan veli ve mahalle sakinleri, baz istasyonlarının kanser hastalığına neden olduğunu öne sürerek kaldırılmasını talep etti.

Veliler ile mahalle sakinleri adına konuşan Kökçüoğlu Mahallesi Muhtarı Kemal Kindar, şikayetler üzerine baz istasyonlarına tepki eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Okulların ve yerleşim yerlerinin yanına baz istasyonları kurulmasına karşı olduklarını kaydeden Kindar, "İnsanlar maddi menfaat için doğmamış çocukların genetikleri ile Deneme Bonusu Veren Siteler oynuyorlar. Bu kişiler baz istasyonlarının insan hayatını ne kadar tehdit ettiğini bilmiyorlar. Bazlar, birer ölüm makineleridir. Anne karnındaki çocuklar kanser doğuyor. Maddi menfaat için çocuklarımızın sağlığı ile oynamayalım. Son olarak Yargıtay baz istasyonlarının şehir dışına çıkartılması konusunda örnek olacak bir karar verdi. Bu kararın uygulanması için ve Türkiye’nin geleceği olan çocuklarımızın sağlığına sahip çıkmak için duyarlı vatandaşları baz istasyonlarına karşı mücadele etmeye çağırıyorum." dedi.

Daha sonra konuşan İlkadım Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ise baz istasyonları konusunda yasal boşlukların olduğuna işaret ederek, belediye başkanları, kaymakamlar ve Samsun Valisi’ni bu konuda göreve davet etti. Baz istasyonlarının kanser hastalığına yol açtığına dikkati çeken Öztürk, "Baz istasyonlarının kurulması konusunda yasal boşluklar var. Bu boşlukların ortadan kaldırılması gerekiyor. Eğer bu yapılırsa her yıl milyarlarca lira tutarında yaptığımız sağlık harcamalarını aşağıya çekmiş oluruz “diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.