Piramit Haber

Niyet hayır olursa akıbet de hayır olur

Yaşam

Bakan Şahin, ''Birlikte Yürüyoruz'' kampanyasını başlatarak ''Hepimiz gücümüzü beraber kullanıp, beraber yaşama kültürünü oluşturmak için buradayız. Niyet hayır olursa akıbet de hayır olacak'' dedi..


İSTANBUL

Türkiye Beyazay Derneği'nce, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Yerleşkesi'nde düzenlenen ''Birlikte Yürüyoruz'' kampanyasının başlama törenine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, kampanya kapsamında birçok kurum ve kuruluşun birlikte çalıştığını belirterek, ''Böyle güçlü bir ekibin aşamayacağı bir yol olmadığını düşünüyorum'' ifadesini kullandı.

Şahin, engellilerden 560 bin kişiye mali destek verdiklerini ifade ederek, 21 bin öğrenciyi özel eğitim sınıflarından istifade ettirdiklerini, kaynaştırma eğitiminde de 149 bine ulaştıklarını dile getirdi. 

Taşımalı eğitimde 205 bin öğrenciye sosyal yardımlarda mali destek verdiklerini ifade eden Şahin, ''2012-2013 eğitim yılında da hizmet verilen öğrenci sayısı 45 bine ulaştı. Evde bakım hizmetinde de biz 437 bin rakamına ulaştık'' dedi.

Şahin, ''Düşünce davranışı, davranış yaşam şeklini, yaşam şekli de yönetimi değiştirir. O yüzden baş çok önemli. Özellikle bugün burada bu işin başındaki insanların bu işe sahip olması, İstanbul gibi temel bir büyük şehrin bu işe sahip çıkması, bunun için gerekli altyapının oluşturulması çok önemli bir noktadır. Bu makamlar bize emanet, sorumluluğu çok yüksek makamlar. Bu makamlar işbirliği makamları. Birbirimizden öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki... Allah'ın izniyle hem milletimize karşı alnımız ak başımız dik, hem de duası çok olan bu alanda duaları çoğaltarak, hak dünyasına gittiğimiz zaman sermayeyi güçlü tutarak gideceğiz. Hepimiz ulvi bir amaç için buradayız. Hepimiz gücümüzü beraber kullanıp, beraber yaşama kültürünü oluşturmak için buradayız. Niyet hayır olursa akıbet de hayır olacak diyorum.''

Toplantıda, Bakanlık, Başakşehir, Esenler ve Üsküdar belediyeleri ile Beyazay Derneği arasında kampanya kapsamında işbirliği protokolü imzalandı. 

Ayrıca toplantıda, kampanyanın tanıtım yüzü olan çizgi karakter engelli çocuk ''Fati'' de tanıtıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.