Piramit Haber

Nasıl kahve seversiniz? Sevdiğiniz kahve aslında..

Yaşam

Her sabah milyonlarca kişi, güne kahveyle uyanıyor. İngiltere'de yapılan araştırmaya göre, günde 70 milyon fincan kahve tüketiliyor.

Kahvenin en çok tüketilen içeceklerden biri olması üzerine klinik psikoloğu Ramani Durvasula adlı bir araştırmacı, içilen kahve türü ile karakter arasındaki bağı araştırdı.

Araştırmanın sonuçları hayli ilginç!
Cappuccino severler, araştırmaya göre takıntılı. Sütlü (latte) kahve içenler ise sık sık gülümsemeye meyyal.

Eğer kafeinsiz kahve içiyorsanız, daha kontrolcü ve takıntılı olabilirsiniz.

Klinik psikoloğu Dr. Ramani Durvasula, bu araştırmayı 1000 kahvesever üzerinde yaptı. Bu araştırma ile kahve içmeyi alışkanlık haline getiren insanların karakter özellikleri ve psikolojileri üzerinde bazı tespitler yaptı.

Araştırma sonucunda ortaya çıkan özellikler içine kapanıklık, sabırlı olma, mükemmelliyetçilik, sıcakkanlılık, ihtiyatlılık, hassaslık, sosyal cesaret gibi gibi çeşitli tespitler ortaya çıktı.

Sade kahve sevenler, sadeliği tercih ediyor ve basit yaşamayı daha çok seviyor. Çok fazla değişikliği kaldıramayan bu tür karakterler, genelde sabırlı olmaları ile dikkat çekiyor. Sade kahve içenler, sessiz ve karamsar oluyor.

Sütlü kahve (latte) sevenlerin genel özellikleri ise genelde rahatına düşkün oluyor.

Kahvesini buzlu veya şekerli içenler (frappucino) ise genelde 'akım belirleyici' oluyor ve yeni şeyleri denemeyi seviyorlar. Ayrıca bu insanlar bazen umursamaz olabiliyor.

Kahvesine ekstra köpük isteyenler genellikle mükemmelliyetçi oluyor. Hassas olan bu kişilerden evham eksik olmuyor.

Kahvesini yoğun aromalı sevenler ise genelde tasasız insanlar. Bu insanlar genellikle plan yapar ancak planları pek de tutmaz. 'Bugünün işini yarına bırakma' sözü, bu tür insanlar için söylenmiş bir söz gibidir.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.