Piramit Haber

Minnet duygusu “fahri konsolos“ yaptı

Yaşam

İzlandalı Tryggvason, hayatını kaybeden kız kardeşinin olaydan sağ kurtulan minik bebeğine gösterilen yakın ilgiyiden dolayı Türkiye'ye karşı beslediği minnet duygusu, onu Türkiye'nin İzlanda'daki Fahri Konsolosu yaptı...

ANKARA - Duygu Özbay

Türkiye'yi dünyanın çeşitli bölgelerinde temsil eden fahri konsoloslar, Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Ankara'da bir araya geldi.

Geçen yıldan bu yana Türkiye'nin İzlanda Fahri Konsolosluğunu yürüten Gunnar Tryggvason, bu görevi üstlenmesinin ilginç, bir o kadar da hüzünlü hikayesini etkinlik kapsamında geldiği başkentte AA'ya anlattı.

Tryggvason ve ailesinin yaşadıkları daha önce Türk basınında geniş yer bulmuştu. Tatil için Türkiye'ye gelen İzlandalı Johann Arnason ve Dora Dagbjort Tryggvadottir çifti, 2010 yılında Muğla'da geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybetmiş, 6 aylık bebekleri Daniel ise kazadan mucize eseri sağ kurtulmuştu.

Bu talihsiz olay, Tryggvason için yeni bir dönemin de başlangıcı oldu. Tryggvason, kazayı ve ardından yaşananları şöyle anlattı:

"Kız kardeşim ve eşi, dinlenmek ve tatil yapmak amacıyla 2010 yılında Türkiye'ye gelmişlerdi. Bir trafik kazası geçirdiler ve hayatlarını kaybettiler ancak küçük bebekleri Daniel kazadan yara almadan kurtuldu. O zaman 6 aylıktı. Kazanın ardından bizim Türkiye'ye ulaşmamız 35 saat sürdü. Daniel, o zaman anne sütüyle besleniyordu ve emzirilmesi gerekiyordu. Tedavi gördüğü hastanedeki hemşirelerden biri Daniel'i emzirdi ve onunla çok güzel ilgilendiler. Onlara minnettarız."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.