Piramit Haber

Milad-ı Nebi mutluluğu

Yaşam

Siyasi kaos ve terör saldırıları nedeniyle zor günler geçiren Pakistan halkı, Hz. Muhammed'in doğum gününü 3 gün 3 gece süren etkinliklerle kutluyor...


İSLAMABAD - Erkan Yiğitsözlü

Pakistan'da son zamanlarda meydana gelen büyük terör olayları ve yargı-hükümet arasındaki sorunlar nedeniyle sıkıntılı günler geçiren halk, Hz. Muhammed'in doğum günü için yapılan etkinlikler sayesinde 3 gün için de olsa gündemini değiştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

180 milyonu aşkın nüfusuyla dünyadaki en büyük ikinci İslam ülkesi olan Pakistan'da, Hz. Muhammed'in doğum günü kutlamaları dolayısıyla kamu binaları, camiler, meydanlar, cadde ve sokaklar ışıklandırılırken, havai fişek gösterileri, motosiklet ve araç konvoyları düzenlenerek Peygamber'in dünyaya gelişi büyük coşkuyla kutlanıyor.

Coşkulu kutlamalar

Pakistan'da dün başlayan kutlamalar bugün cuma namazı sonrası düzenlenen etkinliklerle zirveye çıkacak. 

Ülkede her yıl olduğu gibi bu yıl da Milad-ı Nebi kutlamaları için halk dün gecenin bir kısmını sokaklarda eğlenerek geçirdi.

Sokaklar ışıl ışıl

Milad-ı Nebi gecesi için rengarenk lambalarla aydınlatılan sokak, meydan ve ibadethaneleri görmek ve etkinliklere katılmak isteyenler, tüm aile mensuplarıyla bu mekanlara akın etti.
Cami, mescit ve trafiğe kapatılmış cadde ve sokaklarda düzenlenen programlarla Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin sevinci yaşanırken, kutlamaların yapıldığı alanlara gül yaprakları döküldü, güzel kokular dağıtıldı.

Bazı camilerde gün doğana kadar Hz. Muhammed'i anlatan Naat-ı Şerifler okundu.
Milad-ı Nebi kutlamaları için günler öncesinden hazırlık yapılırken hükümet de halkın kutlamalara katılmasını teşvik etmek için resmi tatil ilan etti.

Devlet Başkanlığı sarayı, başbakanlık, parlamento, anayasa mahkemesi ve diğer kamu binaları da kutlamalar kapsamında rengarenk lambalarla ışıklandırıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.