Piramit Haber

Meteorolojiden 14 il için acil uyarı!

Yaşam

Marmara'nın doğusu ile Batı ve Orta Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Marmara'nın doğusu ve Karadeniz için yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, ülkenin büyük bir bölümünde devam eden yağışların, sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın doğusu (Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bilecik, İstanbul'un Anadolu yakası), öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de kuvvetli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Sakarya çevreleriyle Bolu'nun kuzey kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
Açıklamada, yağışlar nedeniyle su baskını, sel, dolu, yıldırım ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu ile Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Yalova, Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Sakarya çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kıyıları ile Çeşme çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Adana çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzey ilçeleri ve Çankırı, öğle saatlerinde Eskişehir'in kuzey ilçeleri, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, Diyarbakır, Batman, Siirt, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.