Piramit Haber

Mescid-i Aksa fotoğrafları kutsal topraklarda

Yaşam

Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut'un objektifinden Mescid-i Aksa'nın 54 seçme fotoğrafı İslam İşbirliği Teşkilatı ve Mekke Belediyesi işbirliğinde Zemzem Tower'da sergilenecek.

Fotoğraf sanatçısı Orhan Durgut'un objektifinden Mescid-i Aksa fotoğrafları Mekke'de açılan sergiyle kutsal topraklara gelen hacı adaylarıyla buluşacak.

Kabe'nin yanındaki Zemzem Tower'da açılacak sergide Mescid-i Aksa'nın iç ve dış mekanlarından çekilmiş çeşitli fotoğraflar boy gösteriyor. Mescid-i Aksa'nın yanı sıra Kubbet-üs Sahra'nın da yer aldığı sergide 54 seçme fotoğraf bulunuyor.

Uzun süreden beri İslam coğrafyasındaki eserleri fotoğraflayan Durgut, milyonlarca insanın Hac farizasını yerine getirirken Mekke ve Medine'deki harameynleri görme şansına erdiğini ancak Mescid-i Aksa'yı herkesin göremediğini söyledi.

Hazreti Muhammed'in Allah'ın huzuruna yükselerek Miraç mucizesinin gerçekleştiği Kubbet-üs Sahra ile ilk kıble olan Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için önemli bir yer olduğuna işaret eden Durgut, sergi sayesinde milyonlarca hacı adayının bu kutsal mekanlarla hasret gidermesini amaçladıklarını belirtti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.