Piramit Haber

Mavi Marmara'yı mahkemede anlatacak

Yaşam

Mavi Marmara saldırısının tanığı ve El Aksa'nın Dostları Grubu'nun Başkanı Patel, "hayatımın en travmatik anıydı" dediği saldırıda şahit olduklarını mahkemede anlatacak..

Mavi Marmara saldırısının tanığı ve İngiltere'deki "El Aksa'nın Dostları" adlı sivil toplum örgütünün başkanı İsmail Patel, gelecek hafta Türkiye'ye giderek, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda düzenlenen saldırıya ilişkin görülen davada ifade verecek. 

Türkiye seyahati öncesi AA'ya konuşan Patel, Mavi Marmara saldırısına ilişkin neler hatırladığının sorulması üzerine, "Hayatımın en travmatik anlarından biriydi. Arkadaşlarımın her yönden gelen kurşunlara maruz kalarak vurulmasını asla unutmayacağım" dedi.

Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybeden kişilerden birinin gözleri önünde vurulduğunu ve bu kişiyi güverteden alarak geminin aşağısına taşıdığını anlatan Patel, "Aynı zamanda diğer yolcuların sakinleşmelerini sağlamaya çalıştım. Gemideki mikrofonla 'Biz silahsız sivilleriz, lütfen ateş etmeyin' anonsunu veren bendim. Saldırı sırasında duyduğunuz anonstaki ses, benim sesim" diye konuştu.

"Erdoğan'ın çabaları takdire şayan"

İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili Türkiye'den özür dilemesi konusunda ise Patel, bunun Türkiye'nin taleplerinden yalnızca biri olduğunu, tazminat ödenmesinin ve Gazze'ye yönelik ablukanın kaldırılmasının da çok önemli olduğunu vurguladı.

Tazminat ödenmesinin ölen 9 kişinin hayatının karşılığı anlamına hiçbir zaman gelmeyeceğini söyleyen Patel, "Eğer tazminat saldırıda yaralananları ve diğer yolcuları da kapsamazsa, bu İsrail'in olayın sorumluluğunu tamamen üstlenmediği anlamına gelecektir" dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mavi Marmara saldırısının yıl dönümü 31 Mayıs'ta Gazze'ye gelmesini umduğunu söyleyen Patel, "Başbakanın 31 Mayıs'ta Gazze'de olması, Türk hükümetinin vatandaşlarının öldürüldüğünü hiçbir zaman unutmayacağını dünyaya göstereceği güçlü bir işaret olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Filistinlilerin barış içinde ve adil bir şekilde yaşamaları için 16 yıldır çalıştığını belirten Patel, merkezi İngiltere'nin Leicester şehrinde bulunan ve 1997 yılında kurulan "El Aksa'nın Dostları" adlı sivil toplum örgütünün hem başkanı hem de kurucusu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.