Piramit Haber

Malezya'dan Suriye'ye Can Simidi Projesi

Yaşam

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyasına Malezya'daki sivil toplum kuruluşlarından da destek geldi.

İSTANBUL - Zehra Yaman

İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği'nin (İDSB) başlattığı ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyasına destek için Malezyalı sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu, 'Malezya'dan Suriye'ye Yardım Hattı Projesi'' çerçevesinde topladıkları yardımı götürmek ve durum tespiti yapmak için Suriye'nin kuzeyine gittiklerini belirten Sahrir Azfar bin Salih, Halep'te savaşa rağmen 6 milyon insanın yaşadığını belirtti.

''Malezya'dan Suriye'ye Yardım Hattı Projesi''nin Başkanı Salih, kampanyanın önemine değinerek, ''Özellikle küçük bebekler çok güç durumda, milyonlarca bebek soğuktan ve açlıktan ölmek üzere. Anneler savaş şartlarında beslenemediği için bebekler için acilen süt gönderilmesi lazım'' dedi.

''İnternette izlediklerimizi gözlerimizle gördük''

Hayat şartlarının her geçen gün daha da zorlaştığını vurgulayan Salih, şöyle konuştu:
''Suriyeliler, her an başlarına bombanın düşebileceğini biliyorlar ancak hayatlarını devam ettirme çabasındalar. Geçen gün bir binaya gittik ve biz oradan çıktıktan 15 dakika sonra oraya bomba atıldı, bu insanlar da her an ölebilir. Suriye'deki durum çok kötü. Önceden internette izlediklerimizi Suriye'de gözlerimizle gördük.''

Salih, okullar bombalandığından, Halep'te çocukların evlerin boş bodrum katında soğuğa rağmen eğitim almaya çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
''Çocuklar bodrum katında gönüllü öğretmenlerden eğitim almaya çalışıyor. Elektrik, su, ısıtıcı yok, mum ışığında ders işliyorlar. Biz orada iken, İngilizce öğretmeni evine dönerken keskin nişancı tarafından öldürüldü. Ne öğrencilerin ne de öğretmenlerin güvenliği var. Her yere bomba yağıyor ve bu binalara da yağabilir, çocuklar okullarında ölebilir.''

''Suriyeli çocuklar resimlerinde savaşı çiziyor''

Okul gezilerinde çocukların çizdiği resimleri gösteren Salih, ''Suriyeli çocuklar resimlerinde savaşı çiziyor. Küçük bir çocuk, erkeklerin askerler tarafından tutuklanıp hapse atıldığını ve işkence edildiğini, kadın ve çocuk koğuşlarında nasıl işkence yapıldığını, savaşı ve kanı çiziyor. Bu küçük çocukların resimleri, Suriye'nin gerçek resmini gösteriyor. Çocuklar, görmek istedikleri Suriye'yi, çiçek, böcek, kalp ve kelebekler çizerek resmediyorlar'' diye konuştu.

Salih, ''Bu gidişimizde ihtiyaçları tespit ettik, bir sonraki seferde özellikle eğitime yoğunlaşacağız. Projektör, diz üstü bilgisayar, kitap, defter gibi eğitim malzemeleri sağlayacağız'' dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.