Piramit Haber

Küre Dağları'nda görsel şölen

Yaşam

Küre Dağları Milli Parkı'ndaki ormanlarda, akarsu ve şelale çevresinde sonbaharla sararmaya başlayan yapraklar görsel şölen sunuyor.

BARTIN - Selim Bostancı - Kasım Sakallı - 

Türkiye'nin ilk Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parks) sertifikasına sahip, Bartın ve Kastamonu sınırları içindeki Küre Dağları Milli Parkı, sonbaharda seyri doyumsuz manzaralar oluşturuyor.

Bartın'a 60 kilometre uzaklıkta bulunan Ulus ilçesine bağlı Küre Dağları'nın eteğindeki Ulukaya Köyü, şelalesi, mağarası, kanyonu ve vadisiyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerler arasında geliyor.

Dik eğimli yamaçlar üzerinde yer alan gür ormanlar, geniş orman içi çayırlıklar, tarla ve bahçelerden oluşan kırsal doku ve bununla bütünleşen kırsal yerleşim alanları, dünyanın ender coğrafyalarında rastlanan biyolojik çeşitliliğiyle farklı bir güzellik sunuyor.

Dört mevsim ayrı güzellikte olan kışın karla, ilkbaharda çiçeklerle kaplı sonbaharda ise yeşilin ve sarının tüm tonlarının iç içe geçtiği Küre Dağları Milli Parkı'nda ormanlar muhteşem bir tablo haline dönüşüyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.