Piramit Haber

Kilis'ten Suriyelilere 100 ton gıda malzemesi

Yaşam

İstanbul-Kilis Vakfı'nca ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında 100 ton un ve gıda malzemesi toplandı..


KİLİS 

İstanbul-Kilis Vakfı'nca ''Kış geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında toplanan 100 ton un ve gıda malzemesi, Kilis'te ve sınırın karşısında yaşayan Suriyelilere dağıtılacak.

Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, vakfın önemli bir çalışmaya imza attığını belirtti. Toplanan yardım malzemelerinin bir bölümünün kente gönderildiğini anımsatan Bulut, kampanya çerçevesinde toplanan yardımların kentte yaşayan Suriyelilere dağıtılacağını ifade etti.

Kilis halkının komşu Suriye halkına dünyada eşi ve benzeri görülmemiş ''paylaşım'' örneği gösterdiğine dikkati çeken Bulut, şunları kaydetti:
''Kilis halkı yardım zincirine bir halka daha eklemiş oldu. Konteyner kentte 14 bin Suriyeli sığınmacı, şehir merkezinde ise yaklaşık 25 bin Suriyeli yaşıyor. Bugüne kadar Suriyeli misafirlerimizle hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu yardımlarından dolayı İstanbul-Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.''
İstanbul-Kilis Vakfı Başkanı Yaşar Aktürk ise yaptığı yazılı açıklamada, Kilis'te yaşayan Suriyelilere ve sınırın karşısındaki Suriyelilere yönetim kurulunca alınan kararla 100 ton un ve çeşitli gıda yardımında bulunduklarını bildirdi.
Suriyelilerin ihtiyacı olan battaniye, kömür, soba, giysi ve gıda yardımında bulunacaklarını ifade eden Aktürk, iş adamlarını harekete geçirerek Suriyelilere yardımda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.