Piramit Haber

Kerbela hepimizin ortak acısı

Yaşam

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kerbela acısı, hepimizin ortak acısı, kederi hepimizin ortak matemidir" dedi

İSTANBUL

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın, Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehadeti nedeniyle organize ettiği ve ''Muharrem de bizim Ramazan da bizim'' temalı oruç açma programı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Oktay Kaynarca'nın yaptığı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün video mesajı izlendi.

Cumhurbaşkanı Gül, birlik ve beraberlik vurgusu yaptığı mesajda, şunları kaydetti: 

''İmam Hüseyin'in Kerbela'da şehadeti vesilesiyle düzenlenen oruç açma programında sizlerle birlikte olamamanın üzüntüsünü duyuyorum. Muharrem ayının hayırlı olmasını, matem orucunun Cenab-ı Allah katında makbul olmasını temenni ediyorum. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) çok sevdiği torunu Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin üzüntüsünü bütün Müslümanlar asırlardır yüreğinde taşıyor ve unutmuyor. Kerbela acısı, hepimizin ortak acısı, kederi hepimizin ortak matemidir. Bu matem gününde bir kez daha ifade etmek isterim ki, Muharrem ayı da Ramazan ayı da en önemli manevi anlamı olan günlerimizdendir. Acımızı unutmadan sevgi ile dostluk ile el ele, gönül gönüle olmak, birbirimizi severek güzel günlere ulaşmak için çalışmak hepimizin en başta gelen sorumluluğudur.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.