Piramit Haber

Keçinin başından hiç ayrılmadı!

Yaşam

Ankara’nın Ayaş ilçesinde bir çoban köpeği, dağda dikenli tellere dolanarak arazide kalan tiftik keçisinin kurtarılmasını bekledi.

Tellere dolandığı için yaralanan ve yürüyemeyen tiftik keçisini, sürünün köpeği bir an bile yanlız bırakmadı. Keçi sürüsünün çobanı, keçi ve köpeğin bir kaç gündür kayıp olduğunu söyledi. Yaralı keçi dağlık alandan geçen vatandaşların fark etmesi sonrası kurtarıldı; çoban köpeği de sürüye döndü.
 
Ankara tiftik keçisi üreticiliği yapan Yaşar Öztürk’e ait olan Karabaş isimli köpek, araziye atılmış dikenli tellere takılarak ağır yaralanan tiftik keçisini kurtarılıncaya kadar bekledi. Boş arazi üzerinde tellere dolanmış yaralı keçinin başında bekleyen köpeği gören vatandaşlar, bölgedeki çobanlara haber verdi.

Olay yerine gelen çoban yaralanarak arazide kalan keçiyi takılmış olduğu tellerden kurtardı. Kurtarılan keçi yaraları nedeniyle sürünün yanına tekrar dönemedi.

Yaralı keçinin başından hiç ayrılmayan Karabaş, çobanın keçiyi sırtlayarak götürmesinin ardından tekrar sürünün yanına döndü. Keçinin bir kaç gündür arazide kalmış olduğu ve Karabaş'ın da onun yanından ayrılmadığı öğrenildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.