Piramit Haber

Kazandığı tazminatla sucuk dağıttı

Yaşam

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, Kılıçdaroğlu ile CHP'li vekiller Kulkuloğlu ve Kart'a açtığı tazminat davalarından kazandığı paralarla 3,5 ton sucuk dağıttı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Yenişehir Mahallesi'ndeki aşevi önünde, fakir ve dar gelirli 3 bin 500 kişiye birer kilogramlık paketler halinde sucuk dağıttı.

Mehmet Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ve Atilla Kart hakkında açtığı 13 tazminat davasından 4'ünün sonuçlandığını söyledi.

Bu davalardan toplam 80 bin lira kazandığını ve ilk etapta bu paranın 20 bin lirasının ödendiğini kaydeden Özhaseki: "Ben daha öncede ifade ettim. Bu paraları almayacağız, nefsimize kullanmayacağız. Ama Kayseri halkına karşı 'Kayseri yoksulluklar ve yolsuzluklar şehri, Kayseri'de adliyede, vilayette, belediyede şeytan üçgeni var. Orada çete var' diyenlerin herhalde bir karşılığı olmalıydı, cezasını görmeliydi. Kayseri'ye karşı bu hakareti yapanlar o paralarla şimdi Kayseri halkına sucuk ekmek yediriyorlar'' diye konuştu.

Dağıtılan sucuk paketlerinin üzerinde dava sürecinin anlatıldığı bilgi notu da yer aldı.

Erdoğan: Devlet değil Kılıçdaroğlu finanse etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada konuya ilişkin, "Bugün Kayseri'de dağıtılan 3.5 ton sucuk, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ya da devlet tarafından değil, Sayın Kılıçdaroğlu'nun iftira ve ithamları sayesinde, bizzat Sayın Kılıçdaroğlu tarafından finanse edilmiş oldu" dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.