Piramit Haber

Kaplumbağalar denize bırakıldı

Yaşam

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, tedavisi tamamlanan 2 deniz kaplumbağasının İztuzu Plajı'nda denize bırakıldığı törene katıldı.

Bakan Bayraktar, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesindeki Deniz Kaplumbağa Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) tedavisi tamamlanan 2 deniz kaplumbağasının İztuzu Plajı'nda denize bırakılması için düzenlenen törene katıldı. 
Deniz Kaplumbağa Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Bayraktar, ''Bu merkezde 48 deniz kaplumbağasından şimdiye kadar 40 tanesi tedavi edilerek denize bırakıldı.

8 tanesinin tedavisi sürüyor. 9 tane deniz kaplumbağası da göç yollarının takip edilmesi amacıyla uydu takılarak denize gönderildi. Bu sayede daha fazla koruyabilmek için Akdeniz'deki deniz kaplumbağalarının göç yollarını takip ediyoruz''
dedi. 

Bakan Bayraktar, bu konuda halkında bilinçli olduğunu ve gerekeni yaptığını söyledi. 

Konuşmaların ardından Bayraktar'ın da merkezden İztuzu Kumsalına kadar taşınmasına yardım ettiği tedavisi tamamlanan 2 deniz kaplumbağası denize bırakıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.