Piramit Haber

Kadınlara ''yasal hak'' broşürü

Yaşam

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, Türkiye'de her eve, kadınların yasal haklarına ilişkin bilgilerin yer aldığı broşür gönderecek.

TBMM - Kubilay Çelik

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınları hakları konusunda daha fazla bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Gönül, bu kapsamda PTT ile yapılan bir protokole, Türkiye'deki bütün evlere, kadınların yasal haklarına ilişkin bilgilerin yer aldığı broşür postalanacağını bildirdi. 

Gönül, şöyle devam etti: 

''Kadınlara yönelik eğitimde, sağlıkta, istihdamda, iş hayatında, Medeni Kanun'da, hukuki alanda hangi düzenlemeleri yapmışız, neler var; bunları kadınlarımızın iyi bilmesini istiyoruz. Bütün bunların yer aldığı bir broşür hazırlıyoruz. Son aşamaya gelindi.

Sloganımız 'Kadın her yerde...' Broşürümüzde olimpiyat şampiyonu Aslı Çakıralp'in fotoğrafı bulunuyor. Kadınlar yasal haklarını daha iyi bilecek. Güvenlik, doğum ve süt izinleri, eşit işe eşit ücrete kadar her şey bulunacak. Kadın şiddete uğradığında ne yapması gerekiyor, nereyi araması gerekiyor, bunlar da yer alacak.''

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.