Piramit Haber

İzmir'de böylesi ilk defa!

Yaşam

Hava Durumu İzmir'de şoke etti. Son 51 yılın en soğuk günlerini yaşayan İzmir dondu. Eskişehir ilinde ise Porsuk Çayı buz tabakasına dönüştü.

İZMİR 'de hava durumu şaşkına çevirdi son 51 yılın en soğuk günlerini yaşanıyor süs havuzları bile buz tuttu. Eskişehir ilinde ise Porsuk Çayı dondu. 

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün gece İzmir kent merkezinde en düşük sıcaklık sıfırın altında 4 derece ölçüldü. Kentteki süs havuzları ve şelaleler buz tutarken, bu duruma alışkın olmayan İzmirliler, donan şelale ve havuzlarının önünde fotoğraf hatıra çektirdi.

BÖYLESİNİ İLK KEZ GÖRÜYORUM

İzmir'de doğup, büyüdüğünü ifade eden Behçet Becerikli, soğuk havanın etkisiyle kentte alışık olmadıkları görüntülerle karşılaştıklarını belirterek "Eskiden soğuk günler gördük ama böylesini ilk kez görüyorum" dedi.

Yaklaşık 20 yıldır İzmir'de yaşadığını belirten Volkan Demir de "İzmir'in son yıllarda gördüğü en büyük soğuğu yaşıyoruz, bu şelale de dondu. Daha önce burayı hiç böyle görmemiştim" diye konuştu.

İzmir'de öğretmenlik yaptığını söyleyen Tuba Nayman ise "Kar görmüyorduk, kar manzarası çok güzel, beni şaşırttı. Hatta az önce hatıra olsun diye manzara ile 'selfie' çektim" ifadesini kullandı.
Hava sıcaklığın mevsim normallerinin 10 derece altında seyrettiği ve son 51 yılın en soğuk günlerini yaşayan İzmir'de, kent merkezindeki süs havuzları, şelaleleri ve dereler buz tuttu.
Bu duruma alışkın olmayan İzmirliler, donan şelale ve havuzlarının önünde fotoğraf hatıra çektirdi. 

METEOROLOJİ NE DİYOR?

Meteoroloji verilerine göre ocak ayı sıcaklık ortalaması gündüz 12, gece 6 derece olan kent merkezinde, dün gece sıcaklık sıfırın altında 5 derece ölçüldü. İzmir kent merkezinde en düşük sıcaklık 18 Ocak 1964'te, sıfırın altından 6,4 derece olarak ölçülmüştü.

Son hava durumu tahminlerine göre İzmir bugün de en soğuk günlerden birini yaşayacak. Sıcaklık eksi 4 dereceye kadar düşecek. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.