Piramit Haber

İstanbul'dan Mekke'ye simit servisi

Yaşam

Mescid-i Haram'ın yanı başındaki Zemzem Towers'da şube açan Simit Sarayı ve Sultanahmet Köftecisi, Türk damak tadının vazgeçilmez lezzetlerini kutsal topraklara taşıyor.

Yaklaşık 3,5 ay önce Mekke şubesini açan Simit Sarayı, mekan olarak Mescid-i Haram'ın yanı başındaki Zemzem Towers'ı seçti.
Firma yöneticisi Tayyar Kayhan, satışa sunulan ürünlerin tamamının Türkiye'den getirildiğini belirterek, ''Şekerden çaya, simitten su böreğine kadar tüm ürünlerimiz İstanbul Samandıra'daki tesislerimizde üretilip Mekke'ye gönderiliyor''
dedi.

Bir süre öncesine kadar ürünlerin Suriye üzerinden soğuk hava konteynerleriyle Mekke'ye ulaştırıldığını ancak yaşanan çatışma ortamından dolayı deniz yoluna yöneldikleri bilgisini veren Tayyar kralbet giriş Kayhan, ''Ürünlerimiz gemi ile 9 günde buraya geliyor. Eksi 18 derecelik soğuk hava depolarında şoklanmış şekilde muhafaza edildiği için lezzet ve tazeliklerinden hiçbir şey kaybetmiyor'' diye konuştu.

Ramazan ayının ilk gününde Suudi Arabistan'daki 8'inci şubelerini Zemzem Towers'a açan Sultanahmet Köftecisi de Arapları geleneksel köfte ve piyaz lezzetiyle tanıştırdı.

Karamürselli Nihat Sağır ise geçen yıl Umre için geldiğinde kutsal topraklarda ticarete atılmaya karar vererek Zemzem Towers'da işyeri açan Türkler arasına katıldı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.