Piramit Haber

İş görüşmelerinde bu hata asla affedilmiyor!

Yaşam

İyi bir mülakat geçirmek için son yarım saat hangi hazırlıkları yapmalıyız? Uzmanlar görüşmeye en az 10-15 dakika erken gelmeniz gerektiğini söylüyor.

Ancak şirketin yakınlarında arabanızda ya da bir kafede bekleyin. Çünkü erken gelmeniz mülakatı yapan kişide gereksiz bir baskı oluşturabilir.
SAKİN OLMANIZ GEREKİYOR

Sakinliğinizi koruyamadığınızda vücudunuz stres hormonları salgılamaya başlar. Stresinizin artması sağlıklı düşünmenizi engelleyebilir.

NEFESLERİNİZİ SAYIN
"İyi de nasıl sakin olacağım?" diye soruyorsanız, nefes alıp verin. Bu rahatlamanızı sağlayacak. Nefeslerinizi saymak sakinleşmek için etkili bir yöntem. 10'a kadar sayın, farkı göreceksiniz.

15 DAKİKA ÖNCE NOTLARINIZI GÖZDEN GEÇİRİN

Kısa kısa notlar alın ve mülakattan 15 dakika önce bunları gözden geçirin. Mülakatı yapacağınız kişinin ismini ve unvanını da not alın.

SON 15 DAKİKA KALA ARAŞTIRMA YAPMAYIN

Araştırmalarınızı daha önceden yapmış olmalısınız. Mülakattan 15 dakika öncesi yeni bilgiler edinmek için kesinlikle uygun değil.

MAİLİNİZİ KONTROL ETMEYİN

Mesajda ve mailde duyduğunuz ya da okuduğunuz şeyler dikkatinizi dağıtıp mülakatınızı mahvedebilir.

EN ETKİLİ ÖZELLİĞİNİZİ SEÇİN

Mülakattan çıktıktan sonra hangi özelliğiniz ya da özelliklerinizle hatırlanmak istiyorsunuz? En etkili bir-iki özelliğinizi seçip onların üzerinden gidin.

AKIŞINA BIRAKIN

Sorulara prova edilmiş cevaplar vermek konuşmanızın ezbere ve yapay olduğu izlenimini verir. Kendinize ve bildiklerinize güvenin. Mülakatın bir sohbet olduğunu unutmayın ve akışına bırakın.

BUNU OFİSTE SAKIN YAPMAYIN

Yakınlarda bir tuvalet bulun ve kendinize çeki düzen verin. Hala evden çıktığınız gibi gözükmüyor olabilirsiniz. Ellerinizi yıkayın, tırnaklarınızın temizliğini kontrol edin ve avuç içlerinizin kuru olduğundan emin olun. Ayakkabılarınızı değiştirecekseniz bunu ofiste sakın yapmayın.

DİK DURUN

Dik durun. Bu şekilde mülakata girdiğinizde daha özgüvenli ve hazır görüneceksiniz.

HER ŞEYİ NOT EDİN

Ofise girdiğiniz andan itibaren etrafı incelemeye başlayın. Duvarları, çalışanları, gördüğünüz her şeyi not edin. Böylece şirketin nelere önem verdiğine, nasıl bir ortamda çalıştığına dair ipuçları elde edebilirsiniz.

GÜZEL ŞEYLER DÜŞÜNÜN


Kulağa klişe gelebilir ancak güzel şeyler düşünmek mülakata girerken gülümsemenizi ve iyi hissetmenizi sağlayacak.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.