Piramit Haber

Hobi amacıyla başladı, ustası oldu

Yaşam

Bilecik'te görevli sınıf öğretmeni Zeki Çolak, hobi amacıyla evinde yaptığı ahşap oyma ve yakma  hat eserlerini, okulunda sergiliyor.

Cengiz Topel İlkokulu'nda görevli öğretmen Çolak, ağaç oyma ve yakma hat sanatlarını herhangi bir kursta veya atölyede çalışarak öğrenmediğini belirterek, bu yeteneğini deneme yanılma yöntemiyle geliştirdiğini söyledi.
Çocukluğunda ahşap oymacılığa ilgi duymaya başladığını ifade eden Çolak, şöyle konuştu:''Yapmak istediğimi şekli çizip oymasını yapıyorum. Zımparalayıp bir şekil haline getirdikten sonra üzerine yakma desenden önce kurşun kalemle çiziyorum. Daha sonra da yakma makinesiyle desenlerini veriyorum. Ceviz ve dut ağaçları üzerinde çalışıyorum. Bir eseri bir haftada tamamlıyorum. Ahşap oyma ve yakma hat sanatları, bir nevi psikolojik terapidir. Ağaçlarla uğraşan kimsenin, olumsuz düşünceye zamanı kalmaz. Ağaç işlemeciliği bütün yorgunluğu ve stresi alır.''


Tek kişisel sergisini Eskişehir'de açtığını vurgulayan Çolak, ikinci kişisel sergisini açmayı ve emekliye ayrıldıktan sonra atölye kurmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.