Piramit Haber

Hırvatistan'a dönüşü ''muhteşem'' oldu

Yaşam

Kanuni Sultan Süleyman'ın, Hırvat asıllı devlet adamı Rüstem Paşa ile evlendirdiği kızı Mihrimah Sultan, eşi dolayısıyla yüzyıllar önce tanındığı Hırvatistan'a, Muhteşem Yüzyıl dizisiyle geri döndü..

SOLİN - Vesna Beşiç

Gösterildiği ülkelerde, özellikle de Balkan ülkelerinde büyük ilgi gören "Muhteşem Yüzyıl" dizisi, bu ülkelerde söz konusu döneme ilişkin ilgiyi artırdı.

Dizinin Hırvatistan'da gösterildiği bölümlere Rüstem Paşa'nın dahil olması, burada ilgiyi başrol karakterleri Sultan Süleyman ve Hürrem'den, Rüstem Paşa ve Mihrimah Sultan'a çevirdi. Böylece Mihrimah Sultan'ın popülaritesi Hırvatistan'da Hürrem Sultan'ı geride bıraktı.

Osmanlı tarihinde iz bırakan devlet adamlarından olan ve Hırvat kökeniyle bilinen damat Rüstem Paşa 26 Kasım 1539'da Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan ile evlendi.

Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan'ın tek kızı olan Mihrimah Sultan (1522-1578) da yaşamı boyunca devlet işlerinde çok söz sahibi olmanın yanı sıra, eşinden kalan servet ve yaptırdığı hayır eserleriyle biliniyor.

Mihrimah Sultan'ın, Muhteşem Yüzyıl dizisi sayesinde bugünlerde yeniden adının anıldığı Solin kentinde kendisine kalan servetin bir kısmı halen varlığını koruyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.