Piramit Haber

Her tarafı örgüyle kapladılar!

Yaşam

Dünyada hızla yayılan Yarn Bombing (Örgü Bombardımanı) Üsküdar'daki Capitol Alışveriş Merkezi'ni renklendirdi.

11 Haziran Uluslararası Yarn Bombing Günü kapsamında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'ndan 100 kadının emeğiyle 10 bin yumak kullanılarak alışveriş merkezi çevresi ve içindeki ağaçlar, aydınlatma direkleri, X-Ray cihazı ve piyano rengarenk örgülerle sarıldı.
Örgülerde stil danışmanı Alexander Kokoskeriya'nın tasarladığı motifler kullanıldı. Amacı açık alanları renklendirmek ve neşelendirmek olan 'Yarn Bombing' hakkında Capitol İcra Kurulu Üyesi Selda Eremsoy bilgi verdi.

"10 BİN YUMAK KULLANILDI"

Selda Eremsoy, “Yarn Bombing aslında 2004 senesinde ilk Hollanda'da çıkmış. Bir sokak sanatı diyebiliriz buna. Tebeşirler ve kalemler yerine tamamen örgülerle yapılmış bir sokak sanatı. Türkiye'de bunu ilk kez yapmamız bizi çok heyecanlandırdı.

Tamamen sokakta, bir mekanda orayı neşelendirmek keyiflendirmek için yapılan bir sanat. Sokak grafitisinin bir örgü bombardımanı. Bunun için biz Kadın Emeklerini Değerlendirme Vakfı'yla çalıştık. Yaklaşık 100 kadın bu projede yer aldı ve 10 bin yumak kullanıldı" diye konuştu. 

Yapılan örgü işleminin ağaçlara herhangi bir zararı olmadığını söyleyen Selda Eremsoy, kendilerine gelen ilk tepkilerin çok olumlu olduğunu ifade etti. Alışveriş merkezine gelen vatandaşlar da yapılan çalışmayı ilginç bulduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.