Piramit Haber

Hayatlarını engelli çocuklarına adadılar 

Yaşam

Trabzon'da 6 çocuklarından 4'ü spastik engelli olan Şadiye ve Kemal Aşkın çifti, 18 yıldır çocuklarının ihtiyaçlarını gidermek için mücadele veriyor..

Trabzon'da akraba evliliği nedeniyle 6 çocuklarından 4'ü spastik engelli olan Şadiye ve Kemal Aşkın çifti, 18 yıldır çocuklarının bakım ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için fedakarlık yapıyor.
Merkeze bağlı Yalıncak beldesinde yaşayan ve Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından Anneler Günü dolayısıyla 'yılın annesi'
seçilen Şadiye Aşkın (44), yaptığı açıklamada, 28 yıl önce 14 yaşındayken halasının oğlu ile evlendiğini ve 6 çocuklarının dünyaya geldiğini söyledi.
Yüzde 70 engelli raporu bulunan Burak hariç, diğer üç çocuğu için bakım parası aldıklarını vurgulayan Aşkın, "Engelli annesi olmak çok zor. Bu duyguyu sadece yaşayanlar anlar, başına gelmeyen bilemez. Allah, engelli annelerinin yardımcısı olsun. Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın"
dedi.
Çocuklarını evin içinde ve dışarıda omuzuna alarak taşıyan baba Kemal Aşkın da (53), eskiden takı gibi çeşitli ürünler satarak geçimini sağladığını belirterek, "Anneleri rahatsız olduğu için artık çocuklara yalnız bakamıyor. Bu nedenle de çalışmaya gidemiyorum. Devletten Allah razı olsun, çocuklara bakım parası veriyor. Bu parayla kıt kanaat geçinmeye çalışıyoruz"
dedi.

Aşkın, zaman zaman Erdoğdu Özel Eğitim İş Uygulama Okulu'nda takı yapmayı öğrenen kızı Hatice'nin yaptığı ürünleri pazarda satarak geçimlerine katkı sağlamaya çalıştığını da söyledi.

Yürüteç yardımıyla evin içinde hareket eden Hatice Aşkın, boncuklardan kolye, küpe ve bilezik yaptığını belirtti, gezmeyi çok sevdiğini dile getirdi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.