Piramit Haber

Hayatı 4 duvar arasında geçiyor

Yaşam

Diyarbakırlı 15 yaşındaki Dilan Buyruk, 5 yıldır böbrek yetmezliğinden dolayı evinde her gün 11 saat periton diyaliz ile yaşama tutunmaya çalışıyor.

Bağlar ilçesinde oturan 15 yaşındaki Dilan, doğuştan olan böbrek hastalığı ile mücadele ediyor. Yaklaşık 5 yıl önce bir böbreğinde sorun çıkan Dilan, diyalize girmek zorunda kaldı. Evde periton diyalize giren Dilan, her gün yaklaşık 11 saat boyunca diyaliz için bir makineye bağlı yaşıyor.
Akşam saat 10'da girdiği diyalizden, sabah saat 9'da çıktığını kaydeden Dilan, daha sonra okula gittiğini belirtti. Lise 1. sınıfta okuduğunu dile getiren Dilan, şöyle konuştu:

''Okulda, sınıfım 5'inci katta. Sınıfım 5'inci katta olduğu için bahçeye inemiyorum. Arkadaşlarım bahçede oynarken, ben onları pencereden izliyorum. Okuldaki hiçbir etkinliğe katılamıyorum. Yaşıtlarım gibi her şeyi yapamıyorum. Annem olmadan hiçbir yerde kalamıyorum. Okuldan sonra da evde ödevlerimi yaptıktan sonra makineye bağlanıyorum. Artık makineden ayrılmak istiyorum.''

Anne böbreğini vermek istedi ama olmadı

Gözyaşları içerisinde kızının durumunu anlatan anne Yasemin Buyruk da kızının durumuna çok üzüldüğünü, kızının diyalize girdiği zaman mikrop kapmaması için elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi.

''Kızıma çektiği eziyetten kurtarmak için böbreğimi vermek istedim. Ancak kan grubu uymadığı için olmadı''
diyen Buyruk, kızının böbrek nakli için sıraya girdiğini, naklin yapılacağı günü büyük bir umutla beklediklerini bildirdi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.