Piramit Haber

Hayata Antalya'da tutundu

Yaşam

Rusya'da geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybeden Alina İvanova, Antalya'ya yerleştikten sonra ikinci kez hayata merhaba dedi...

ANTALYA - Süleyman Elçin

Rusya'da 3 yaşındayken elektrik akımına kapılması sonucu iki kolunu da dirsek hizasından kaybeden Alina İvanova, tatil için geldiği Antalya'da insanların yardımseverliğinden etkilenerek Türkiye'ye yerleşti.

Gösterdiği üstün başarı ile ABD'de Uluslararası İlişkiler eğitimi alma hakkı kazanan İvanova, üniversite hayatını sürdürürken arkadaşlarıyla 2009'da Kemer'e tatile geldi.

İvanova'nın hayatı şehir içi otobüse bindiğinde bir vatandaşın kendisine yer vermesiyle değişti. Türk insanının yardımseverliğinden etkilenen İvanova, üniversiteyi bitirdikten sonra Antalya'nın Konyaaltı ilçesine yerleşti.

Kentteki Rus Kültür ve Dostluk Derneği aracılığıyla Rusça ve İngilizce öğretmenliği yapmaya başlayan ve özel dersler veren İvanova, hayata yeniden bağlandı. 

Evindeki bütün işleri kendi yapan, bilgisayar kullanabilen ve yüzmeyi de öğrenen İvanova, Antalya'da evlenip 3 çocuk yapmak istediğini söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.