Piramit Haber

Hacı adayları Arafat'ta

Yaşam

Dünyanın farklı bölgelerinden hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gelen hacı adayları Arafat'a çıktı.

Dünyanın farklı ülkelerinden Mekke'ye gelen 1 milyon 750 bin hacı adayı ve 1 milyon yerli hacı adayı, hac farizası uyarınca Arafat vakfesinde bulunmak üzere Arafat Dağı'na çıktı.
Suudi Arabistan Hac Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na bağlı 50 bin görevli, dünyanın en büyük organizasyonu için bölgede çalışmalarını sürdürüyor. 

Arafat sınırları içinde trafik yoğunluğunu önlemek için çaba harcayan yetkililer, son 4 yıldan bu yana Arafat sınırları içinde ambulanslar dışında araç bulunmasına izin vermiyor. Arafat sınırları dışında belirlenen ve yüz binlerce araç kapasiteli otoparklara çekilen araçların sayısı ise 1 milyonun üzerinde. 

Bu arada, gayrı resmi rakamlara göre hacı adaylarının yaklaşık 4 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

300 gazeteci haccı izliyor

Öte yandan, Suudi Enformasyon Bakanlığı'nın misafiri olarak gelen dünyanın en büyük haber kuruluşlarının temsilcileri de Arafat'ta çalışmalarına başladı.

Enformasyon Bakanı Muhyiddin Hoca, yatsı namazı sonrası gazeteciler ile bir araya gelerek, sohbet etti. Hoca, ''Dünyanın her yerinden gelen dünya çapındaki gazetecileri Suudi Arabistan olarak ağırlamaktan gurur duyuyoruz''
dedi.

Suudi yönetiminin dünyanın tüm ülkelerinden davet ettiği 300 gazeteci, Enformasyon Bakanlığı'nın Arafat sınırları içinde bulunan merkezinden ülkelerine haber, görüntü ve fotoğraf geçiyor. 

Bakanlığın kurduğu sistemle interneti kullanabilen gazeteciler, aynı zamanda Suudi Arabistan televizyonlarının yaptığı yayınlardan da yararlanabiliyor.

Suudi televizyonu yüzlerce kamera ve canlı yayın araçları ile dakika dakika dünyaya kutsal topraklardaki durumu duyururken, hacı adayları da Arafat'ta bulunan Cebel-i Rahme'ye çıkma heyecanını yaşıyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.