Piramit Haber

Gazzeli babadan Davutoğlu'na Kur'an-ı Kerim

Yaşam

Gazzeli Başil el Shawwa, Gazze ziyaretinde gözyaşlarıyla sarıldığı Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na aile yadigarı Kur'an-ı Kerim hediye edecek.

Başil el Shawwa, Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirildikten sonra Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan eşi Mona el Shawwa ile soruları yanıtladı.
İsrail'in son Gazze saldırısında kızı Yüsra el Shawwa'yı kaybettiğini, eşinin de yaralandığını ifade eden el Shawwa, ''Gazze'deki şartlar iyi olmadığı için Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan eşimin tedavisinin Türkiye'de yapılması için yardım istedim. Türk Kızılay'ına başvurduk, yardımcı oldular ve şu anda buradayız. Burada olmaktan çok memnunuz. Bizimle ilgilenen herkese teşekkür ediyoruz'
' dedi.
Kızını kaybettiğinde Gazze'deki hastanede karşılaştığı Davutoğlu'nun kendisi için gözyaşı dökmesinden çok etkilendiğini dile getiren el Shawwa, şunları söyledi:

''Evladımızı kaybettikten sonra bize gösterdiği sıcak yaklaşımdan dolayı, benim için büyük anlamı olan, aile yadigarı, üzerinde Mescidi Aksa'nın fotoğrafı olan Kur-an'ı Kerim'i Davutoğlu'na hediye etmek istiyorum.''

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.