Piramit Haber

Faydasına inanamayacaksınız!

Yaşam

Banyo yaparken saçı taramak, saçınızın dökülmesini önlüyor.

Saç Sağlığı ve Saç Ekimi Üniteleri Genel Koordinatörü Songül Alıcı, “Saç nemli iken yüzde 50 oranında esnektir. Bu esneklik saçınızın koparak dökülmesini ve kırılmasını engeller. Saç suyun altında ya da nemli iken nazikçe taranmalıdır” dedi.

Bu esneklik saçınızın koparak dökülmesini ve kırılmasını engeller. Saç suyun altında ya da nemli iken nazikçe taranmalıdır” dedi. Saç dökülmesi saçların çeşitli nedenlerden dolayı zayıflaması sonucu oluşan bir hastalık.

Sağlıklı bir saç günde ortalama 50-100 tel arasında dökülüyor. Aşırı saç dökülmesi durumlarında ise bu sayı artıyor. Alıcı, taraklarımızda, banyo ve lavabo giderlerinde fazla miktarda saç biriktiğini görmenin saçımızda tehlike çanları çaldığı anlamına geldiğini belirtiyor.

Saç dökülmesinin pek çok nedeni olduğuna işaret eden Alıcı, kadınlarda menopoz, kansızlık, vitamin ve mineral eksikliği, demir eksikliği, şok diyetlere bağlı protein eksikliği alkol ve sigara tüketimi, doğum ve stres bu nedenlerin başını çekiyor.

Kadınların saçları daha sık ve daha dirençlidir. Saç kökleri 2 mm daha derinde olduğu için erkeğinki kadar çabuk dökülmez. Saç nemli iken yüzde 50 oranında esnektir ve bu esneklik saçınızın koparak dökülmesini ve kırılmasını engeller. Saç suyun altında ya da nemli iken nazikçe taranmalıdır.

Her saç teli 14 farklı element ihtiva edebilir. İçlerinden biri de altındır. Saç maşası kullanmak, saçı yüksek ısıda kurutmak, sık kullanılan saç spreyi ve jöle gibi şekillendiriciler, güneş ışığı saçların dökülmesine neden olur. Alkol içeren devamlı kullanılan şampuan saç derisi kurutacağı gibi saçın yumuşak olmasını sağlayan yağ üretimini azaltır.

5-7 haftada bir kırılan uçları aldırmak kırıkları önler. Saç köklerini zorlayan telleri yıpratan sık kıllı fırçalar yerine geniş dişli taraklarla şekil verin. Sağlıklı saçlar için lastik toka takmayın, kökten uca tarayın, saç fırçanızı temiz tutun, saçınızı ılık suda yıkayın.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.