Piramit Haber

Facebook'ta 32 kişiyi PKK üyesi ilan etti...

Yaşam

Zonguldak'ta, Facebook'ta HDP sayfasını beğenen 32 kişiyi PKK üyesi ilan eden Y.H., bu kişilerin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

Zonguldak'ta, Facebook'ta HDP sayfasını beğendiklerini ileri sürdüğü 32 kişiyi sayfasında fotoğraflarıyla afişe eden Y.H., evine gelerek tepki gösteren bu kişilere kapıyı açmadı.

SAYFASINDA AFİŞE ETTİ

Mithatpaşa Mahallesi'nde oturan, düğünlerde piyanistlik ve solistlik yapan evli Y.H, sosyal medya hesabı Facebook'ta arkadaş listesinde bulunan 32 kişiyi, HDP sayfasını beğendiklerini ileri sürerek afişe etti. Y.H, bu kişilerin fotoğraflarını sayfasında PKK üyesi oldukları iddiasıyla paylaştı.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Bunu fark eden 32 kişiden 5'i, bugün Y.H.'nin evine gitti. Ancak Y.H., kapıyı açmadı. Y.H.'nin afişe ettiği bu kişiler daha sonra polisi arayarak şikayetçi oldu.

GÖZALTINA ALINDI

Eve gelen polis ekibi 5 kişiyi güçlükle sakinleştirirken, Y.H. ise gözaltına alındı.

32 KİŞİDEN ÖZÜR DİLEDİ

Y.H., karakolda ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Y.H., daha sonra Facebook hesabında yaptığı açıklamada 32 kişiden özür diledi. Y.H. açıklamasında, "Sevgili dostlar; Dün akşam paylaştığım HDP sayfasını beğenen arkadaşların gerçekte o sayfayı beğenmediklerini, Facebook'un hileli fake sayfası olduğunu anlamış bulunmaktayız. İsimlerini paylaştığım arkadaşların hiçbir günahının olmadığın anladık. Böyle yanlışlıklar maalesef olabiliyor. Sizlerin huzurunda hepsinden özür diliyorum." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.