Piramit Haber

Eşi adına yapılan okulu açtı

Yaşam

Bakan Yıldırım, Çekmeköy'de çocukları tarafından eşi adına yaptırılan ''Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu''nun açılışını yaptı

İSTANBUL

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çekmeköy'de çocukları tarafından eşi adına yaptırılan ''Öğretmen Semiha Yıldırım İlkokulu''nun açılışını yaptı.

Açılış törenine eşi Semiha ve kızı Büşra Köylübay ile gelen Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, bu yılki Öğretmenler Günü'nün kendisi için farklı bir anlam taşıdığını ifade ederek, emekli öğretmen eşi adına yaptırdıkları ve Türk milli eğitimine bağışladıkları okulun açılışını yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bakan Yıldırım, yıllar önce eşinin tayini nedeniyle yaşadığı bir anısını paylaşarak, ''Eşimin tayini İstanbul'a çıktı. Atandığı okulu aramaya gittik. Bir gün akşama kadar okulu bulmadık. Kimse bilmiyor. Sonra öğrendik ki böyle bir okul yok. 'Depo tayini' diye bir şey varmış, depoya tayin etmişler. İleride okul yapılırsa orada öğretmenlik yapacakmış. Bakın nereden nereye geldik'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, kızı Büşra Köylübay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik açılışını yaptıkları okulu gezdi. Yıldırım ve Çelik, okulun alt katında, masa tenisi de oynadı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.