Piramit Haber

Erivan'ın “Antep Lahmacuncusu“

Yaşam

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da bulunan "Antep Lahmacuncusu", Türkiye'den gelen ziyaretçilerin ilk uğrak noktalarından biri...


ERİVAN -Halit Gülşen

Erivan'da, ünlü Ermeni edebiyatçısı Hovhannes Tumanyan'dan ismini alan Tumanyan Caddesi'nde bulunan "Antep Lahmacuncusu", Türkiye'den Ermenistan'a gelenlerin sevdiği mekanlar arasında gösteriliyor.

Sahibi aslen Gaziantepli olan Sarkis, Türkiye'den geldiğimizi söylediğimizde güler yüzlü bir şekilde bizi karşılayarak "Sefa geldiniz" diyor. Bu sıcak karşılamanın ardından bizlere lahmacun ikram eden Sarkis'le konuşurken, anneannesinin Gaziantepli olduğunu ve hem lahmacun yapmayı hem de Türkçe konuşmayı ondan öğrendiğini anlıyoruz. 

Sarkis, sadece Türkiye'den gelen misafirlerin değil, hem Ermenilerin hem de yabancı turistlerin lahmacunu çok sevdiğini söylüyor. Türkiye'den, gazeteciler başta olmak üzere çok sayıda kişinin geldiğini belirten Sarkis, bizlere onlar için tuttuğu özel defteri gösteriyor. Her gelen Türk misafirinin resmini çekerek onlar için hazırladığı hatıra defterinde bir sayfa ayıran Sarkis, misafirlerinin görüşlerini not etmeyi de ihmal etmiyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.