Piramit Haber

Dünyanın ilk “çikolata vadisi“ kuruluyor

Yaşam

DOKA, dünyada tek çeşit ürüne yönelik gıda vadisi kurma çalışmaları kapsamında 5,5 milyon avro harcayarak Ordu'da 34 işletmenin üretim yapabileceği, Ar-Ge çalışmalarının yürütüleceği "çikolata vadisi" oluşturacak..

Kalkınma Bakanlığı'na bağlı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), dünyada tek çeşit ürüne yönelik gıda vadisi kurma çalışmaları kapsamında ilk etapta 5,5 milyon avro harcayarak Ordu'da 34 işletmenin üretim yapabileceği, Ar-Ge çalışmalarının yürütüleceği çikolata vadisi oluşturacak.
DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, bölgede karşılaştıkları en büyük sorunun yatırım arazisi üretme noktasında olduğunu belirterek, bu nedenle yeni arazi üretmeden ziyade, mevcut arazilerde katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yöneldiklerini söyledi.

Projeyi, fındığın ve benzeri ürünlerin değerlendirilmesi açısından önemli bulduğunu vurgulayan Kaldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hollanda'da son derece başarılı olmuş bir gıda vadisi projesi var. Dünyada tek çeşide yönelik proje yok. İlk defa bu alanda yapılacak örnek. Bölgemizin konseptine uygun bir proje olacak. 34 işletmenin üretim yapabileceği tasarımımız var. Tesisin arka tarafında işletme kurulup üretim yapılacak, ön bölümünde ise satış yapma imkanı sunacak dükkanlar oluşturulacak. Fındık bölgemiz ve ülkemiz için son derece önemli bir ürün. Yılda bölgemizden yapılan 1 milyar doların üzerindeki ihracat, buradan çıkacak çok iyi ürünler ve markalar sayesinde belki de 5'e katlanacak."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.