Piramit Haber

Dünya Yürüyüş Günü’nde 1,5 kilometre yürüdüler

Yaşam

Manisa’da Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle yürüyüş düzenlendi. Vilayet binası önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yaklaşık 1,5 kilometrelik...

Manisa’da Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle yürüyüş düzenlendi. Vilayet binası önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan yaklaşık 1,5 kilometrelik yürüyüşe Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Sağlık Müdürü Murat Türkyılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş başlamadan önce bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Tay, Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan "Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım" başlıklı araştırma raporuna göre toplum genelinde Neyine düzenli olarak fiziki faaliyet yapanların oranının yüzde 3,5 olduğunu söyledi. Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması’na göre de Türkiye'de kişilerin yüzde 71,9’unun hareketsiz yaşadığının görüldüğünü aktaran Tay, sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzının her üç kişiden birinin obez, her üç kişiden birinin de aşırı kilolu olması sonucunu ortaya çıkardığını vurguladı. Ziya Tay, Dünya Sağlık Örgütü tarafından yetişkinler için haftanın beş günü en az 30 dakika orta şiddette, gelişme çağındakilere ise günde en az 60 dakika fiziki faaliyet gerektiğinin tavsiye edildiğini bildirdi. Aşırı kilolu ve obez olanların oranının yüzde 55’i bulduğu Manisa’da bütün vatandaşları sağlıklı beslenme ve hareketli yaşama davet etti.

Yürüyüş başlamadan önce katılanlara tişört ve şapka dağıtıldı. Sonunda ise elma ve üzüm ikram edildi, adımölçer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.